Uneix-te a la comunitat

INDICATE està unint institucions culturals i experts. Establint la xarxa d'interès comú, la comunitat INDICATE donarà suport al desenvolupament del projecte.

Ets una institució cultural, centre de recerca, universitat o una PIME? Participes en altres projectes en l'àmbit del patrimoni cultural digital? Ets una e-infraestructura disposada a cooperar amb la comunitat cultural? Estàs interessat en les activitats d’INDICATE?

Per més informació, et pots posar en contacte a través de info@indicate-project.org o bé descarregar el formulari d’acord de cooperació a la web d’INDICATE (www.indicate-project.eu) i enviar-lo al coordinador del projecte.

Per a una major cooperació entre les institucions, també és possible signar un Memoràndum d'enteniment, un document oficial que descriu les relacions i els rols dels actors del patrimoni cultural i els proveïdors d'e-Infraestructures dins INDICATE.

Quins són els beneficis?

  • Formar part d'una nova comunitat interdisciplinar, que serà al centre de la Comunitat Virtual de Recerca en Patrimoni Cultural Digital;
  • Rebre informació sobre els progressos en la recerca i polítiques de patrimoni cultural digital a nivell internacional;
  • Participar en activitats de difusió i formació;
  • Poder utilitzar els materials i resultats del projecte en contextos acadèmics, educatius i professionals.

Un dels reptes més importants d’INDICATE és establir un diàleg entre els proveïdors d’e-Infraestructures i les institucions de patrimoni cultural. Aquests sectors no estan acostumats a treballar conjuntament i desconeixen ambdós estats de la qüestió. De fet, només a tall d’exemple, hi ha moltes qüestions relacionades amb directrius i estàndards per les metadades en l'àmbit cultural que són desconegudes en el món de les e-Infraestructures, compartir el coneixement dels estàndards aplicables és un requisit previ per a qualsevol desenvolupament futur. INDICATE és un instrument perfecte per avançar en aquesta direcció.

La xarxa INDICATE estarà naturalment interrelacionada amb la xarxa DC-NET d’interès comú. Ambdós projectes comparteixen, en efecte, nombrosos socis i interessos comuns.

  • En el context d’aquesta xarxa, INDICATE aportarà:
  • Establiment de grups de treball dedicats a aspectes específics de la relació entre les e-Infraestructures i el patrimoni cultural que són rellevants més enllà dels límits nacionals i organitzatius;
    Realitzar conferències, tallers i seminaris en la convergència de les e-Infraestructures i les Arts, Humanitats i Ciències Socials (AHSS), amb un enfocament especial en el patrimoni cultural digital (DCH);
  • Establir eines i recursos en línia per als grups de treball, com ara pilots i llistes de correu.

Aquesta comunitat pretén ser un grup de col·laboració a llarg termini.
L’experiència en projectes similars indica que la xarxa continuarà aportant valor als seus membres i funcionarà més enllà de la vida útil del projecte.